vineri, 14 noiembrie 2008

F.L. si flm

Festivalul Luminii este un eveniment cu care se delecteaza clujenii de vro' 5 ierni incoace. Zeci de mii de cutiute de hartie (a.k.a. GULGUTZE) se imprastie prin parcurile din centrul orasului, in ordine alfabetica si in functie de harta cereasca din ziua de 7 decembrie. Scopul lor in viata, sa gazduiasca (uneori cu pretul vietii sau al catorva pereti) o lumanarica mica, mica. Una langa alta asezate inlocuiesc cu mare succes iluminatul stradal din zona, dand chiar de gandit locuitorilor ce rost mai au banii dati la Electrica. La lumina lor, fotografii, citate, desene, cantari, ceai cald si voie buna.
Toata treaba asta iese din mainile cercetasilor mioritici si locali, care se aduna la sfat si aduna si pe altii pe langa ei (vezi ONG-uri, asociatii studentesti, prieteni, colegi, parinti, bunici, unchi, cumnate). Toti impreuna muncesc de le sar capacele sa implineasca o idee traznita: o altfel de plimbare prin parc, intr-o seara nici prea geroasa nici prea ploioasa (imaginati-va ce se intampla daca ploua : ), demonstrand ca se poate si altfel decat cu mititei si bere.
Ei bine, anul asta, Clujul becomes national :) Ne-au propus sa organizam un Festival al Luminii sincron, cu desfasurare in 10 dintre orasele tarii. Noi am zis "hai!" (nestiind in ce ne bagam) si uite asa pe 7 decembrie sper sa ne vedem cu bine trecuti prin alegeri, crize si alte evenimente in Parcul Carol din Bucuresti incepand cu ora 18.
Daca vreti sa dati o mana de ajutor YES YOU CAN!!! Trimiteti-mi cat mai repede fotografii cu tema "Frumusetea lucrurilor marunte" si veti putea sa vi le admirati expuse in natura semi-inghetata din Carol. Totodata, daca va e dor de gradinita si lucru manual dati un semn si veniti sa ne ajutati la fabricarea gulgutelor :)

More 2 come...

Niciun comentariu: